Wie is god?

Als god bestaat, hoe kom je er dan achter wie hij is? En klopt het wat ik geloof over wie God is? In deze inspirerende video legt Peter Paauwe uit wie God is en hoe je hem kunt leren kennen. 

“Ik geloof niet dat God bestaat, dood is dood.” “Als er een God geweest zou zijn, dan was er absoluut geen lijden in deze wereld!” “Als God ziekte en lijden toestaat, nou prima maar dan heb ik God afgeschreven.” “Ik geloof wel dat er iets is, een soort energie of licht.” “Ik ben gewoon een goed mens, Ik doe er verder niets mee maar ik geloof wel dat het goed komt.” – Dit zijn enkele voorbeelden van antwoorden die je krijgt als je aan mensen vraagt wie God voor hen is.

Bij sommige antwoorden, ook van Christenen, vraag ik me af of we in dezelfde God geloven en of we dezelfde bijbel lezen. Dus de vraag is: bestaat God? En bestaat dan de God waar ik in geloof of  waar jij in gelooft? En is dat dan allemaal dezelfde God of hebben we zelf een beeld gemaakt van God, die we allemaal op onze eigen situatie toepassen? 

 

Wat is de definitie van geloof? 

De bijbel zegt daarover dit: “Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien.” (Hebreeën 11:1). We geloven vandaag de dag allemaal in dingen die we niet kunnen zien. Onderhand zijn we namelijk al aanbeland bij 5G. En we weten allemaal zeker dat Airdrop werkt. En de wetenschap is dagelijks bezig om nieuwe technologie te ontdekken. Want het zal er ongetwijfeld zijn maar we speuren ernaar om het te vinden. De bijbel zegt daar dan ook over: Zoekt God. Speur naar God net als naar zilver en goud en je zal hem vinden. 

 

Wie is God? Ontdek hem net als Airdrop! Ontdekken wie God is, is net als Airdrop

Neem bijvoorbeeld Airdrop. De eerste keer dat je verteld wordt dat je bestanden van telefoon naar telefoon kunt verzenden zonder tussenkomst van dataverbinding staan mensen raar te kijken. Totdat je het zelf ontdekt hebt en het ervaren geloof je niet dat het kan. Heel veel mensen hebben het nog niet ontdekt maar toch zit het op je telefoon. De meeste mensen zeggen dan: “eerst zien dan geloven”
Als je naar geloof en naar christenen kijkt is het eigenlijk net andersom. Je moet eerst geloven, en op basis van je geloof begin je te doen. En op basis van dat wat je doet ga je God ervaren, dan zul je een persoonlijke ervaring hebben. Dus mensen die wel geloven maar nooit handelen naar hun geloof, gaan die ervaring nooit hebben. 

  • Als je je laat dopen, dan begin je te ervaren. 
  • Als je begint met zaaien en oogsten, dan ga je het ervaren
  • Als je begint met vergeven van andere mensen om je heen, dan begin je het te ervaren. 
  • Als je begint dankbaar te zijn onder alle omstandigheden, dan begin je het te ervaren.
 
Loop je rond met vragen over God, dan willen we je uitdagen om te handelen naar de bijbel om God te ervaren in je leven. 

Ben je geraakt door dit woord?